Đurović sa Gašparikovom: U zajedničkom fokusu zelena energija i rodno odgovorni ekonomski razvoj
Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

Đurović sa Gašparikovom: U zajedničkom fokusu zelena energija i rodno odgovorni ekonomski razvoj

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, sastao se sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori Danielom Gašparikovom i tom prilikom poručio da je UNDP pouzdan i aktivan partner Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma u realizaciji prioritetnih razvojnih ciljeva.

Sagovornici su razgovarali o razvoju strategija adaptacije na izmijenjene klimatske uslove, ekonomskom osnaživanju žena, obnovljivim izvorima energije, turističkim potencijalima Crne Gore, ali i o uticaju ukrajinske krize na ekonomsku situaciju u zemlji.

Đurović je istakao da se saradnja sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj odvija na obostrano zadovoljstvo, uvjerio Gašparikovu da će nastaviti započeto, ali i ubrzati dinamiku realizacije određenih aktivnosti.

"U ovom ministarstvu, ali i u ovoj Vladi, imate partnera za sve započete, ali i potencijalno neke nove projekte. Fokusirani smo na obnovljive izvore energije i želimo da postanemo zelena turistička destinacija. Dodatno, pružamo punu podršku ženskom preduzetništvu, sa namjerom da ohrabrimo žene u biznisu, ali i sa vizijom da žene postanu pokretači i nosioci razvoja", poručio je Đurović.

Gašparikova se zahvalila Đuroviću na prepoznavanju važnosti prisustva UNDP-a u državi i istakla da će UNDP i u budućnosti podržavati Vladu u sprovođenju već započetih reformi.

"UNDP će i dalje biti partner Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma na putu zelenog, rodno odgovornog ekonomskog razvoja, uz aktivan doprinos održivom ekonomskom oporavku. Ovaj proces podrazumijeva i ispunjavanje ekoloških standarda, kao i principa transparentnih i efikasnih institucija usmjerenih na građane", poručila je Gašparikova.

Stalna predstavnica UNDP-a čestitala je ministru Đuroviću stupanje na funkciju i poželjela mu srećan i uspješan rad.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.