Izvještaj DRI: Od donacija tokom pandemije ostalo više od pet miliona eura

Izvještaj DRI: Od donacija tokom pandemije ostalo više od pet miliona eura

Državna revizorska institucija utvrdila je da je na računu Vlade u Crnogorskoj komercijalnoj banci pet milona 160 hiljada eura od ukupno osam miliona i 230 hiljada, prikupljenih donacijama tokom pandemije koronavirusa. O tome se danas raspravljalo na skupštinskom Odboru za zdravstvo. Za šta će se utrošiti novac Ministarstvo zdravlja nije odlučilo, za šta im je DRI dala rok do 1. septembra.

Novac koji su građani i privrednici donirali tokom pandemije koronavirusa još nije potrošen.

Od marta do septembra 2020. uplaćeno je ukupno osam miliona 230 hiljada eura, saopšteno je iz DRI. Iz Državne revizorske institutcije zaključuju da je prikupljanje novca bilo efikasno, ali i da trošenje nije bilo učinkovito.  

“Iz prikupljenih sredstava isplaćeno je 3,07 miliona eura, od kojih je 1,2 miliona preneseno na račun tri opšte bolnice, od čega je do 1. marta realizovano 0.13 miliona eura”, kazao je senator DRI Branislav Radulović.

Pet miliona i 160 hiljada eura na Vladinom je računu, ali iz izvršne vlasti još ne znaju kako će ga i na šta potrošiti. Ipak, u toku su konsultacije u vezi s tim. 

“Razmišljamo na koji način bi ova sredstva mogla biti iskorišćena i već obavljamo konsultacije sa KCCG i sa bolnicama”, kazao je na Odboru ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

RTCG

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.