Lekić: Prijetnje Konjevića upućene Abazoviću ne ukazuju na ozbiljnu atmosferu unutar Vlade
Miodrag Lekić

Lekić: Prijetnje Konjevića upućene Abazoviću ne ukazuju na ozbiljnu atmosferu unutar Vlade

Na današnjoj konferenciji u organizaciji CEDEM-a " Naučene lekcije na putu Crne Gore ka EU" poslanik Miodrag Lekić se osvrnuo na jednu ocjenu iz izlaganja podpredsjednice vlade - " da u radu nove politčke većine vlada nova i pozitivna atmosfera".

Ukazujući da će se radovati istinski reformskim inicijativama vlade, predsjednik Demosa je rekao da dvije poslednje izjave iz vladine koalicije ne ukazuju na djelovanje ozbiljne i reformske vlade.

"Naime prijeteća poruka ministra odbrane koju je juče javno uputio premijeru Abazoviću da pazi što će govoriti na nekom međunarodnom skupu i da ne moze da govori u ime crnogorske države nas ne uvjerava u potrebnu ozbiljnost javnog funkcionisanja vlade", ističe Lekić.

S druge strane, navodi da današnja javna kritika funkcionera najveće stranke u novoj političkoj koalaciji koju je uputio vršiocu dužnosti Vrhovnog tuzioca, može se tumačiti kao nastavak političke prakse uticaja, pa i prijetnji nezavisnim akterima pravosudnog sistema.

Ako ovo govori, nastavio je Lekić, o novoj klimi u političkoj većini, onda ona više nagovještava mogućnosti za nove eksperimente i neozbiljnosti koje bi u tome možda mogle konkurisati prethodnoj vladi.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.