Rakitić: Ostajem u Sevilji, ne razmišljam o penziji
Ivan Rakitić

Rakitić: Ostajem u Sevilji, ne razmišljam o penziji

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić rekao je da namjerava da ostane u Sevilji s kojom je ove sezone zauzeo četvrto mjesto u španskom prvenstvu i da ne razmišlja o završetku karijere.

"Nadam se da će mi produžiti ugovor na još pet sezona", rekao je 34-godišnji Rakitić uz osmjeh za lokalne medije, prenosi agencija Hina.

"Najvažnije je da ostanem sve dok ja vidim da mogu da doprinosim ekipi. Izuzetno sam zadovoljan pa ne razmišljam o drugim stvarima, niti drugim mjestima, niti bilo čemu drugome", dodao je on.

Rakitić je u septembru 2020. prešao iz Barselone u Sevilju i potpisao je ugovor do 30. juna 2024. U vrijeme tog transfera oprostio se od igranja za reprezentaciju Hrvatske sa kojom je bio vicešampion svijeta 2018.

“Ne razmišljam o odlasku u penziju, jer obožavam fudbal i želim da igram sve što se može. Hoće li to biti godinu, dvije, tri ili pet godina već ćemo vidjeti. Ovdje ću biti sve dok budem vidio da sam sposoban da se takmičim i pomažem", rekao je Rakitić.

Ove sezone je nastupio u 46 utakmica, a upisao je po sedam golova i asistencija.

"Želim i dalje napredovati. Za mene je najvažnije pomagati ekipi, pa je sve što je dobro za ekipu dobro je i za mene", rekao je on.

Sevilja je sezonu završila na četvrtom mjestu u prvenstvu sa 27 bodova zaostatka za pobjednikom Real Madridom. U drugom dijelu sezone izgubila je priključak, te istovremeno razočarala navijače rezultatom u Evropi.

Ispala je, naime, u grupi Lige šampiona, zatim je u šesnaestini finala Lige Evropa savladala zagrebački Dinamo, ali je onda u osmini finala ispala od Vest Hema.

"Dogodilo se puno stvari, povrede i kovid bili su naša stvarnost. Sjećam se da sam nedjeljama trenirao samo sa osmoricom ili devetoricom saigrača iz prve ekipe, a to otežava rad", rekao je Rakitić.

"To je nešto što trebamo analizirati da nam se ne ponovi. Dugoročno će nam to pomoći da budemo bolji, premda se to sada ne vidi", dodao je on.

Kao pozitivnu stvar u sezoni naveo je zauzimanje četvrtog mjesta čime će Sevilja i dogodine igrati u Ligi šampiona.

"Klub će treću godinu zaredom igrati u Ligi šampiona, a prvi dio ove sezone je bio istorijski. Bila je ovo teška godina, ali poslužiće nam za ono što dolazi", zaključio je Rakitić.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.