Bečić na poziv Donalda Tuska učestvuje na Kongresu Evropske narodne partije u Roterdamu
Aleksa Bečić

Bečić na poziv Donalda Tuska učestvuje na Kongresu Evropske narodne partije u Roterdamu

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić i generalni sekretar Demokrata, Boris Bogdanović na poziv predsjednika Evropske narodne partije Donalda Tuska i generalnog sekretara Antonia Lopeza Isturiza, učestvovaće na dvodnevnom Kongresu EPP-a, saopštile su Demokrate.

Navode da će se, kongres EPP-a držati u Roterdamu od 31. maja do 1. juna, a delegaciju će predvoditi predsjednik Demokrata.

“Evropska narodna partija je najveća porodica partija u Evropi i najbrojnija grupacija u Evropskom parlamentu. Dvodnevni program će biti ispraćen brojnim diskusijama na kojima će se obratiti, pored ostalih i, predsjednica Evropskog parlamenta Roberta Metsola kao i predsjednica Evropske komisije Ursula Von Der Lajen. Kongres će otvoriti predsjednik Demo-hrišćanskske partije Holandije, Hans Hubers i predsjednik EPP-a Donald Task, a delegate će pozdraviti generalni sekretar EPP-a Antonio Lopez Isturiz”, navode u saopštenju Demokrate.

Od političara opozicije iz zemalja koje nijesu članice EU, između ostalih obratiće se i Vitalij Kličko i Julija Timošenko iz Ukrajine.

“Kongresu će se obratiti i lideri opozicionih evropskih partija iz Njemačke, Francuske, Švedske, Finske, Luksemburga, San Marina, Portugala, Malte, Bugarske, kao i predsjednici i potpredsjednici vlada država članica i onih koji to nijesu. Kongresu (u dijelu Samita) će se obratiti i evropski šefovi država i vlada: Austrije -Karl Nehamer, Hrvatske – Andrej Plenković, Latvije – Krišjanis Karinš i Kipra – Nikos Anastasiades. Evropska narodna partija će na ovom događaju birati predsjednika, generalnog sekretara, blagajnika kao i deset potpredsjednika koji će u narednom perodu predvoditi najjaču vladajuću partiju u Evropskom parlamentu”, ističu u saopštenju.

Demokratska Crna Gora, koja je, podsjećaju, kandidat za članstvo u EPP-u, vidi Kongres kao “priliku da međusobno jačamo bilateralne i multilateralne odnose jer je Evropa jača kada ujedinjeni koračamo u nastojanju da mir, stabilnost i prosperitet budu konstanta naše sadašnjosti i budućnosti”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.