Zelenski: Povratićemo sve što su Rusi osvojili
Volodmir Zelenski

"Samo je pitanje vremena"

Zelenski: Povratićemo sve što su Rusi osvojili

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kazao je u noćašnjem obraćanju da se vrijeme do oslobođenja Ukrajine skraćuje svakim danom i da je "samo pitanje vremena" prije nego što Ukrajina povrati sve od Rusije.

"Ukrajina će povratiti sve od Rusije. To je imperativ. I samo je pitanje vremena. Svakog dana u ovo isto vrijeme, vrijeme do oslobođenja se skraćuje. Sve što činimo je za to“, poručio je Zelenski.

Dodao je da situacija u Donbasu ostaje teška, posebno u oblasti Sjeverodonjecka, Lisičanska, Bahmuta i Popasne.

"Iznad svega, kada se radi o snabdijevanju oružjem, svakog dana smo bliži tome da nadmašimo našeg neprijatelja", kazao je Zelenski.

Dodao je da će dominirati nad okupatorom uz pomoć tehnološkog i konvencionalnog oružja.

"Mnogo zavisi od naših partnera. Spremni su da snabdijevaju Ukrajinu svime neophodnim da odbrani svoju slobodu. Tako da po tom pitanju dobre vijesti očekujem već sljedeće sedmice", poručio je Zelenski.

Naveo je i da su ruske snage raketama i minobacačima nanijele "varvarske udarce" sumskoj oblasti.

Osvrnuo se i na jučerašnji ruski napad na Mikolajev, na čijoj meti je bilo stambeno naselje 20 metara od vrtića, u kojem je poginula jedna, a ranjeno je sedam osoba.

Dodao je i da ruske vlasti sprječavaju Ukrajince da se evakuišu iz regiona Hersona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.