DPS Ulcinj: Novoformirana koalicija nastavlja pravnu hajdučiju i kršenje propisa

DPS Ulcinj: Novoformirana koalicija nastavlja pravnu hajdučiju i kršenje propisa

Nakon početka konstitutivne sjednice Skupštine opštine Ulcinj, i svojevrsnog pokušaja pravnog nasilja da se kršenjem procedura na nezakonit način izaberu predsjednici SO Ulcinj i Opštine Ulcinj, jučerašnjim novim činjenjima novoformirana koalicija nastavila je u pokušaju pravne hajdučije i kršenja propisa - naravno, opet nezakonito pa samim tim i bezuspješno, ocijenili su iz ulcinjskog DPSa.

Kako kažu, u želji da se nastavi sjednica bez pripreme za glasanje, bez održavanja konsultacija sa klubovima odbornika, i bez zakonom propisanog predsjedavajućeg sjednicom, "oni koji plediraju da budu čelnici naše opštine pokazaju grubo nepoznavanje zakonskih procedura i propisa".

Time su, tvrde iz DPSa, grubo kršeći Poslovnik o radu Skupštine iskazali i elementarno nepoznavanje pozitivno pravnih normi.

"Ali, uopšte nas ne iznenađuje takav pokušaj bahatog ponašanja od strane onih koji su vršili neviđenu policijsku represiju i brutalnu zloupotrebu državnih resursa za vrijeme predizborne kampanje i tokom glasanja, kao i onih koji su formiranjem koalicije sa takvim partnerima iznevjerili izbornu volju građana, i sami postali sudjelnici u takvoj represiji.

Ovakvo postupanja neznavene i (ne)principijelno "sklepane" koalicije predstavlja samo još jedno kršenje zakona u nizu i nastavak narušavanja pravnog poretka i Demokratska partija socijalista kao odgovoran subjekat podnijeće krivične prijave protiv svih onih, pa i pojedinih državnih službenika, koji su se drznuli da shodno interesima pojedinih partija, zloupotrijebe službeni položaj i prekorače ovlašćenja i pokušaju da suspenduju zakon", zaključuju iz DPSa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.