Lavrov: Zapad objavio potpuni rat Rusiji i ruskom svijetu
Sergej Lavrov

Lavrov: Zapad objavio potpuni rat Rusiji i ruskom svijetu

Zapad je objavio potpuni rat Rusiji i ruskom svijetu, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Zapad je objavio totalni rat nama, ruskom svijetu. Niko to više ni ne krije", rekao je Lavrov na sastanku Savjeta šefova konstitutivnih teritorija Rusije u Ministarstvu spoljnih poslova.

Lavrov je upozorio da će zapadna politika "otkazivanja" svega što je rusko biti nastavljena još dugo, prenosi TASS.

"Kultura ukidanja Rusije i svega što je vezano za našu zemlju došla je do tačke apsurda. Zabrane su nametnute klasicima kao što su Čajkovski, Dostojevski, Tolstoj i Puškin", rekao je on.

Lavrov je dodao da je u toku progon ruskih kulturnih i umjetničkih radnika i da će takva situacija sigurno potrajati.

"To je razotkrilo pravi stav Zapada prema prelijepim parolama koje su iznesene prije 30 godina nakon završetka Hladnog rata, pozivima na univerzalne humanitarne vrijednosti, na izgradnju zajedničkog evropskog doma od Atlantika do Pacifika. Sada možemo da vidimo pravu vrijednost ovih lijepih riječi", rekao je Lavrov.

On je naglasio da Rusija sigurno neće to da trpi.

"U ovoj situaciji postoji velika potražnja za konkretnom raspravom o tome kako razvijamo našu saradnju, saradnju našeg ministarstva i civilnog društva", dodao je on.

Beta

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.