Šreder pokraden u Bundestagu, ukradena tri umjetnička djela

Šreder pokraden u Bundestagu, ukradena tri umjetnička djela

Bivši njemački kancelar Gerhard Šreder postao je meta kradljivaca umjetničkih djela. Nestale su tri slike ispred Šrederove kancelarije u Bundestagu, pišu njemački mediji.

Gerhard Šreder, koji je proteklih nedelja bio u centru pažnje medija zbog rada za ruske energetske kompanije, sada je postao meta i lopova.

Iz zgrade njemačkog Bundestaga, u kojoj ima kancelarije, nestale su tri umjetničke slike iz Šrederovog privatnog vlasništva. Riječ je o dva rada njemačkog slikara i grafičara Uvera Bremera, kao i jedno djelo neimenovanog kineskog umjetnika, prenosi Rts.

Umjetnička djela krasila su 16 godina javno dostupni prostor ispred kabineta Šredera, piše magazin Štern.

Bundestag je potvrdio nestanak slika, kao i da je Šreder podnio krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba, ali nisu dali informacije o vrijednosti nestalih umjetničkih djela.

Ukazuju da su takve krađe neuobičajene u njihovim zdanjima.

"Slučajevi u kojima su umjetnička djela otuđena u jednom zdanju Bundestaga do sada nisu registrovana u policiji", navedeno je iz Bundestaga.

Krađa nije prvi incident u blizini Šrederovih kancelarija. Zaposleni su se, naime, nedavno žalili na stres koji doživljavaju zbog novinara koji su nekoliko puta nenajavljeno ulazili u kancelarije, postavljali pitanja i snimali.

Kabinet Šredera se nalazi u zdanju "Oto Vesl", koje je udaljeno samo par stotine metara od Rajhstaga.

Bundestag je, inače, protekle nedelje donio odluku o ukidanju određenih privilegija koje je uživao Šreder kao bivši kancelar.

Odbor za budžetska pitanja donio je odluku da mu ukine dotacije za kabinet.

Gerhard Šreder je za osoblje u svom kabinetu dobijao godišnje više od 400.000 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.