Đurović: Turisti iz Srbije dobrodošli u Crnu Goru

Đurović: Turisti iz Srbije dobrodošli u Crnu Goru

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović sastao se danas sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Tatjanom Matić. Tokom sastanka razgovarali su o mogućnostima unaprijeđenja saradnje u oblasti ekonomije i turizma.

„Cilj ove posjete je da pošaljemo poruku da naši odnosi treba da se podignu na viši nivo. Pored toga što želimo da osvajamo nova tržišta, želimo i da njegujemo postojeća. Ne smijemo zaboraviti da je region ključan  u broju turista, zbog toga sam danas ove cijeneći broj turista iz Srbije koji posjećuju Crnu Goru svake godine i nadam se da se vraćaju sa lijepim utiscima. Poručujem svim građanima i građankama Srbije da su dobrodošli  i ove sezone u Crnu Goru”, poručio je Đurović.

Ministarka Matić kazala je da je tržište Crne Gore prioritetno emitivno turističko tržište za Republiku Srbiju i da su se turisti iz Crne Gore u prva tri mjeseca ove godine našli na šestom mestu prema broju dolazaka u Republiku Srbiju. 

Ministri su, kako je saopšteno, izrazili uverenje da će se uz zajednički rad u okviru novoformirane radne grupe za promociju u oblasti turizma Republike Srbije i Crne Gore, postići značajni rezultati u obje države.

Tokom sastanka razgovarano je i snabdijevanju osnovnim životnim namirnicama i Inicijativi “Otvoreni Balkna”.

Đurovć je kazao da Vlada želi da obezbijedi našim građanima sigurnost u snabdijevanju osnovnim životnim namirnicama i izrazio uvjerenje da će u narednom periodu  crnogorski  uvoznici i trgovački lanci znati  koje su to količine osnovnih životnih namirnica na koje mogu da računaju.

 Govoreći o Inicijativi “Otvoreni Balkan”, ministar Đurović podsjetio je da će  Premijer Dritan Abazović  prisustvovati Samitu u Ohridu.

“To je jedna velika šansa da se on lično uvjeri koji su to benefiti koje sa sobom donosi Otvoreni Balkan i procijeni da li Crne Gora  treba da bude dio toga projekta ili ne. U svakom slučaju vrijeme je pred nama, vjerujem da je to jedan u nizu oblika saradnje koji će  podići odnose naše dvije zemlje na viši nivo”, zaključio je Đurović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.