Poslanici minutom ćutanja odali počast Dušku Jovanoviću
Foto: Screenshot

Poslanici minutom ćutanja odali počast Dušku Jovanoviću

Poslanici na sjednici Skupštine Crne Gore održali su danas minut ćutanja povodom godišnjice od ubistva glavnog i odgovornog urednika "Dana" Duška Jovanovića.

Poslanik Demokrata Vladimir Martinović obratio se proceduralno sa ovim zahtjevom. 

"Smatramo da što prije treba naći nalogodavce zločina i da moramo da pokažemo da medijske slobode treba da nam bude na prvom mjestu. Pozivam poslanike da odaju počast nastradalom Dušku Jovanoviću. Nadam se da će nalogodavci tog gnusnog zločina biti otkriveni. Jovanović se uvijek borio da se stane na kraj organizovanom kriminalu i korupciji i stradao je od onih koji su se bavili tim poslom", kazao je Martinović.

Poslanik DF Jovan Vučurović složio se sa Martinovićem i zatražio da se oda počast Jovanoviću.

"Ako se ne otkrije nalogodavac ubistva, Crna Gora ne može da bude slobodna država. Ono što treba da uradi ova skupština je da se minutom ćutanja oda počast čovjeku koji je stradao od mafijaške ruke, a u Crnoj Gori danas vlada ta mafija", istakao je on.

Poslanik PzP-a Branko Radulović pozvao je nadležne da slušaju sjednicu odbora od prije dvije godine, gdje su bili ministri, direktor policije i tužiteljke da se vidi ko su nalogodavci.

"Tad se vidjelo ko su nalogodavci i iskoristite to i istražite", naglasio je Radulović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.