Milošu Medenici pritvor do 30 dana
Privođenje Miloša Medenice

Sudija za istragu odredila

Milošu Medenici pritvor do 30 dana

Sudija za istragu Suzana Mugoša odredila je pritvor do 30 dana sinu bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, Milošu Medenici. On je ranije jutros priveden na saslušanje kod sudije Mugoša.

Podsjećamo, Medenica je uhapšen prije dva na podgoričkom aerodromu, nakon što je iz Beograda sletio na aerodrom u Golubovcima.

Podsjećamo, Viši sud donio je 5. maja naredbu za raspisivanje nacionalne potjernice za Milošem Medenicom koji se tereti da je formirao kriminalnu organizaciju radi šverca cigareta, droge, ali i nezakonitog uticaja prilikom donošenja odluka u sudskim predmetima, saopšteno je iz Višeg suda.

Portal Libertas press je objavio transkripte razgovora koje je Europol dostavio policiji Crne Gore, a koji navodno potvrđuju da se Medenica bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge

Prema navodima portala, Miloš Medenica je šverc obavljao posredstvom policajca Darka Lalovića koji je je uhapšen 15. decembra prošle godine u Podgorici i još je u pritvoru.

Sud u Podgorici produžio je ranije za još dva mjeseca pritvor njegovoj majci Vesni Medenici.

Medenica je uhapšena 17. aprila zbog osnovane sumnje da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj, i trenutno se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.