SNP: Put do istine u Crnoj Gori nikad nije bio lak, Duško Jovanović je svoj platio životom
Socijalistička narodna partija

"Za slobodnu izgovorenu riječ se uvjek plaćalo mnogo"

SNP: Put do istine u Crnoj Gori nikad nije bio lak, Duško Jovanović je svoj platio životom

Socijalistička narodna partija Crne Gore se i ovog 27. maja sa najvišim poštovanjem i tugom sjeća svog saborca Duška Jovanovića, sa kojim smo dugo godina bili na istom putu pravde i istine, boreći se za pravednu i slobodnu Crnu Goru, saopšteno je danas iz te partije.

"Danas je 18 godina od mučkog ubistva Duška Jovanovića, urednika dnevne novine Dan, nekadašnjeg istaknutog poslanika Socijalističke narodne partije, čiji je bio jedan od osnivača. Boli činjenica da ni danas, osamnaest godina kasnije, nema javno saopštene istine o tome ko je ubio Duška Jovanovića, ko je pucao i zbog čega", ukazali su iz SNP-a.

Novinarstvo u Crnoj Gori je poručuju u prethodnom periodu bilo zarobljeno od strane onih koji su imali moć nad narodom, koji su diktirali uslove življenja kako bi zadovoljavali svoje lične i potrebe onih u svom najbližem okruženju.

Iz SNP-a vjeruju da je to “vrijeme zla” iza nas, da je Crna Gora danas na pravom putu i da će se istine otkrivati a krivima suditi.

"Duško Jovanović je i dalje simbol istine i pravde koje moraju biti promovisane kao osnovni postulati novinarske profesije, a novinari moraju imati elementarno korektne uslove za rad, kako bi se očuvali kriterijumi i kvalitet profesionalne etike. Put do istine u Crnoj Gori nikada nije bio lak, a za slobodno izgovorenu riječ se davalo se mnogo. Duško je dao i svoj život. Potpuna sloboda medija dogodiće se onda kada se u potpunosti  razriješe slučajevi napada na novinare i kada nalogodavce i izvršioce ubistva Duška Jovanovića  stigne ruka pravde. Uvjereni smo da će se to desiti vrlo brzo", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.