Miomiru Mugoši oslobađajuća presuda: Bivši gradonačelnik oslobođen optužbi u slučaju
Mugoša nakon oslobađajuće presude, Foto: Dan

Miomiru Mugoši oslobađajuća presuda: Bivši gradonačelnik oslobođen optužbi u slučaju "Carine"

Viši sud u Podgorici oslobodio je optužbi bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugošu u slučaju prodaje gradskog zemljišta kompaniji Carine. Prvostepenu presudu je izrekla sutkinja Vesna Pean.

Pean je u obrazloženju presude rekla da nema dokaza da je Mugoša uticao na to da se donese odluka o prodaji "Carinama" po cijeni od 165 eura.

Mugoša se optužnicom tereti za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je gradski budžet oštetio za 6,7 miliona eura.

Podsjetimo, Mugoša je ranije u završnim riječima pred podgoričkim Višem sudom kazao da mu sud može izreći jedino oslobađajuću presudu, jer u sudskom postupku tužilaštvo nije dokazalo da je prekršio zakon i nanio štetu Glavnom gradu prilikom prodaje gradskog zemljišta kompaniji Carine.

Sa druge strane, tužiteljka Sanja Jovićević je ranije zatražila da se Mugoša proglasi krivim i osudi po zakonu jer iz raspoloživih dokaza proizilazi da je sa pozicije gradonačelnika Glavnog grada prekoračio granice službenog ovlašćenja kada je neposrednom pogodbom kompaniji Carine prenio pravo na zemljište za iznos od 165 eura po metru kvadratnom iako to nije bilo moguće učiniti po tada važećim zakonima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.