Budva: Uhapšen službenik Pošte, osumnjičen da je uzeo novac 14 penzionera
ilustracija

Zloupotreba položaja u privrednom poslovanju

Budva: Uhapšen službenik Pošte, osumnjičen da je uzeo novac 14 penzionera

Budvanska policija uhapsila je sugrađanina I.D. (39), službenika Pošte Crne Gore, osumnjičenog da je od 14 penzionera uzeo 4.930 eura, saopštila je Uprava policije.

Iz Uprave plicije navode da se on sumjiči za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"Sumnja se da je I.D. (39) iz Budve izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret na način što je 19. i 20. maja, kao zaposleni Pošte Crne Gore od službenice Pošte Crne Gore, zadužio novac u iznosu od 15.330 eura, koji je bio namijenjen za isplatu penzija, nakon čega je dio povjerenog novca podijelio penzionerima, a iznos od 4.930 eura nije, što je prikrio potpisivanjem čekova u ime oštećenih penzionera. Nakon toga je, kako se sumnja, te iste čekove razdužio u istoj poslovnici, ne prijavljujući da nije podijelio iznos od 4.930 eura i time nanio imovnisku štetu za 14 penzionera, a sebi ili drugome pribavio protivpravnu imovinsku korist", stoji u saopštenju. 

On će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.