Lažna dojava o postavljenoj bombi u kotorskoj školi; Policija: Pošiljac učenik (12)
Ilustracija

Lažna dojava o postavljenoj bombi u kotorskoj školi; Policija: Pošiljac učenik (12)

Učenik sedmog razreda Osnovne škole ''Narodni heroj Savo Ilić'' u Kotoru, u utorak je putem mejla poslao lažnu dojavu o eksplozivnoj napravi u toj školi, a zbog, prema njegovoj izjavi, izbjegavanja usmenog ispitivanja, prenijeli su mediji. Uprava policije da je prijeteći mejl uputio 12-ogodišnjak.

Dežurnoj službi Odjeljenja bezbjednosti Kotor 24. maja prijavljeno je da je na službenu mejl adresu Osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić“ stigao mejl u kojem se navodi da je u školi postavljena eksplozivna naprava.

Policijski službenici su, kako je saopšteno, preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti, te sa događajem upoznali nadležnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je kvalifikovao krivično djelo lažno prijavljivanje.

"Identifikovano je dvanaestogodišnje lice koje je uputilo prijeteći mejl, od koga je prikupljeno obavještenje na zapisnik u prisustvu zakonskog zastupnika, te je o svemu povratno informisan postupajući tužilac kojem će biti dostavljeno obavještenje sa podacima ovoga lica, budući da ima ispod 14 godina starosti, te je kao takvo krivično neodgovorno", kazali su iz polciije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.