Kroz CG prošlo više od 19.000 ukrajinskih građana
Foto: Kodex.me

Podaci Crvenog krsta pokazuju

Kroz CG prošlo više od 19.000 ukrajinskih građana

Podaci Crvenog krsta pokazuju da je do sada kroz Crnu Goru prošlo više od 19.000 ukrajiniskih građana od kojih je njih oko 7.000 trenutno u našoj državi.

Do sada je prikupljeno oko 92.000 eura donacija putem SMS poruka i uplata na račun.

“Ovaj novac još uvijek nije, ali biće uplaćen na žiro-račun Crvenog krsta Ukrajine”, kazala je Kristina Burzanović iz Crvenog krsta, u Jutranjem programu TVCG.

Oko hiljadu i po izbjeglica iz Ukrajine obratio se do sada Crvenom krstu Crne Gore za pomoć.

“Taj broj je naravno veći, ako uzmemo u obzir samo informisanje i to što veliki broj građana koji traži informacije od CKCG”, navela je Burzanović.

Ona navodi da je najveći broj izbjeglica iz Ukrajine smješten na crnogorsko primorje u Budvi, Baru, Herceg Novom, Kotoru...

Burzanović kaže i da su u stalnoj komunikaciji sa organizacijom Crvenog krsta na globalnom novou, kako bi bili spremni za sve moguće opcije.

“Iskreno se nadamo da će  se sve ovo na neki način završiti, ograničiti i što prije vratiti u neku normalu”, poručila je Burzanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.