Foto: Beta

"Izraelski vojnici ubili 16-godišnjeg Palestinca na Zapadnoj obali"

Izraelski vojnici ubili su 16-godišnjeg palestinskog dječaka u sukobima tokom jevrejskog hodočašća na okupiranoj sjevernoj Zapadnoj obali, saopštilo je danas palestinsko ministarstvo zdravlja.

Kako je navedeno, ubijen je Gait Jamin koji je pogođen metkom u glavu.

Sukob je izbio nedaleko od mjesta na kojem je, prema jevrejskom vjerovanju, grob Josifa, jednog od 12 sinova patrijarha Jakova, dok Palestinci tvrde da je tu sahranjena lokalni muslimanski zvaničnik.

Izraelska vojska, koja je obezbjeđivala vjernike tokom hodočašća, saopštila su da su "na stotine Palestinaca učestvovale u pobuni koja je izbila u trenutku kada su jevrejski hodočasnici ušli u Josifov grob, i da su bacali kamenice i Molotovljeve koktele".

"Vojnici su odgovorili i otvorili vatru na osumnjičenog koji je bacio zapaljivu bombu", navodi se u saopštenju vojske.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.