Slovenački parlament potvrdio Roberta Goloba za premijera

"Građani na izborima pokazali da žele da žive u normalnoj državi"

Slovenački parlament potvrdio Roberta Goloba za premijera

Slovenački parlament danas je potvrdio menadžera Roberta Goloba za predsjednika vlade koju će poslanici potvrditi iduće nedelje.

Za Goloba su glasala 54 poslanika, 30 ih je bilo protiv, a jedan je glas bio nevažeći, prenosi agencija Hina. 

Uoči glasanja, Golob je rekao da na osnovu velikog povjerenja koje su mu dali na izborima 24. aprila, želi Slovencima pružiti "nadu u bolju budućnost" i  vratiti im "veselje prema životu".

Aludirajući na odlazeću vladu desnice koju je poslednje dvije godine vodio Janez Janša, predsjednik stranke Pokret Sloboda kazao je da su građani na izborima pokazali da žele da žive u "normalnoj državi", a ne u "stalnoj neizvjesnosti" koja ih je pogađala poslednje dvije godine.

Kao prioritete svoje vlade naveo je zdravstvo koje mora biti javno i dostupno svima bez obzira na socijalni status te sve veće cijene energije i hrane, prenosi Beta.

Golobov Pokret Sloboda je pobijedio na izborima s 35 posto osovjenih glasova i on će formirati koalicionu vladu sa lijevim partnerima, Socijalnim demokratima i strankom Levica (L).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.