Marović i Gandel

"Crna Gora može biti uspješna evropska priča na Balkanu"

Nova Vlada ima jasne ciljeve, opredjeljenje i odlučnost da sprovede ključne reforme i postigne konkretne rezultate, poručila je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović na sastanku sa ambasadorom Slovačke, Borisom Gandelom.

Marović je prenijela utiske iz posjeta Briselu i Parizu, tokom kojih su se mogle čuti optimistične poruke za Crnu Goru.

"Crna Gora ima šansu da postane naredna država članica EU, a tu šansu ne smijemo propustiti", kazala je Marović.

Ona je zahvalila na kontinuiranoj i nesebičnoj podršci koju Slovačka pruža Crnoj Gori na putu ka EU.

Gandel je naglasio da Crna Gora ima veliku priliku da krene naprijed u procesu evropske integracije.

"Evropska komisija želi pomak na Zapadnom Balkanu, te je ovu priliku neophodno iskoristiti. Vidna je jasna volja, ali je neophodno promptno reagovanje", poručio je Gandel.

On je podsjetio je na bolju političku situaciju i odnos prema proširenju trenutne Evropske komisije u odnosu na prethodnu i na jasan stav predsjednice Ursule fon der Lajen da EK želi uspješnu priču na Balkanu.

"Za proces evropske integracije važna je saradnja svih aktera u društvu, a Slovačka ima iskustvo i spremna je da ga nesebično podijeli sa Crnom Gorom", zaključio je Gandel.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.