Građani Crne Gore zaslužuju kvalitetne javne usluge i inovativnu javnu upravu

Dukaj- Rajzing Rajnke

Građani Crne Gore zaslužuju kvalitetne javne usluge i inovativnu javnu upravu

Ministar javne uprave Marash Dukaj, sastao se danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Ambasadorka Rajnke je čestitala ministru Dukaju stupanje na dužnost i istakla da će SAD pružiti podršku nastojanjima ministarstva  da unaprijedi javne politike koje se odnose na razvoj digitalnih usluga.

„Građani Crne Gore zaslužuju kvalitetne javne usluge i inovativnu javnu upravu i SAD će biti partner u sprovođenju ovih reformskih procesa“, kazala je ambasadorka Rajnke.

Dukaj se zahvalio za strateško partnerstvo SAD u oblasti digitalizacije javnih usluga i upoznao ambasadorku Rajnke sa prioritetima 43. Vlade Crne Gore na planu jačanja povjerenja građana u institucije i javnu upravu.

„Ključni projekti u radu Ministarstva javne uprave orijentisani su na građane i viziju digitalizacije i težimo stvaranju servisno orijentisane javne uprave na državnom i lokalnom nivou, koju karakteriše rast povjerenja građana u njen rad“, kazao je Dukaj.

Rajnke i Dukaj zaključili su da dvije zemlje imaju odlične međudržavne odnose i da postoje veliki potencijali za dalji razvoj saradnje i primjenu iskustava, naročito u procesu reforme javne uprave, digitalizacije i informacione bezbjednosti.

Naročito je istaknuta potreba da se preduzmu neophodne aktivnosti kako bi građanima Crne Gore postale u potpunosti dostupne usluge elektronskog plaćanja posredstvom kredibilnih međunarodnih servisa i platformi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.