Ministarstvo upoznato sa problemom prebukiranosti u OŠ

Ministarstvo upoznato sa problemom prebukiranosti u OŠ "Oktoih", 50 mališana čeka testiranje, 170 upisanih

Ministarstvo prosvjete je, kako su saopštili, upoznato sa problemom prebukiranosti sa kojim se ovih dana suočavaju roditelji đaka prvaka i Uprava OŠ „Oktoih“ u Podgorici.

Za predstojeću školsku godinu upisano je 170 učenika, dok njih 50 čeka proces testiranja.

"Do sada jebilo moguće organizovati neometan proces nastave, jer su zbog epidemije coronavirusa, časovi bili skraćeni na 30 min, pa se i nastava u trećoj smjeni izvodila u vrijeme prilagođeno dnevnim aktivnostima djece. Svjesni smo zabrinutosti roditelja jer vraćanje časova na trajanje od 45 minuta iziskuje održavanje nastave u trećoj smjeni do 20 časova", kažu iz tog resora.

Obaveza je, podsjećaju, Ministarstva prosvjete da  svim budućim prvacima pruži mogućnost upisa i neometane kontinuirane nastave.

"Ministarstvo sa svojim resorima pomno prati situaciju i pokušavamo da nađemo rješenje koje će biti u isključivom interesu učenika. Proces rješavanja ovog problema je prioritet u radu Ministarstva. U skladu sa tim potrebno je da svi budu uključeni u prevazilaženje novonastale situacije, od roditelja, Uprave škole do stručnih službi Ministarstva, kako bi  vođeni istim ciljem našli najoptimalnije rješenje", zaključuju.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.