Abazović se sastao sa Vučićem u Davosu: Odnosi sa Srbijom prioritetni
Vučić i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Abazović se sastao sa Vučićem u Davosu: Odnosi sa Srbijom prioritetni

"Crna Gora ulaže maksimalne napore da se na Zapadnom Balkanu promoviše politika regionalne saradnje, pomirenja, suživota, bolje ekonomske povezanosti", konstatovano je prilikom bilateralnog susreta predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Predsjednik Vlade Crne Gore istakao je da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Srbijom, koji su dodatno osnaženi zajedničkim evropskim ciljevima i regionalnim kontekstom, te utemeljeni na ekonomskoj, geografskoj i političkoj upućenosti jednih na druge.

Abazović je istakao da je potrebno unaprijediti ekonomsku saradnju, prvenstveno kroz realizaciju zajedničkih projektnih aktivnosti u oblasti energetike i infrastrukture.

"Odnosi sa Srbijom za Vladu Crne Gore su prioritetni zbog čega smo spremni na intezivnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa", naglasio je Abazović.

Razgovarajući o regionalnim inicijativama i "Open Balkan", predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je predsjednika Vlade Abazovića da prisustvuje Samitu pomenute Inicijative u Ohridu.

Sagovornici su razgovarali o unapređenju odnosa u energetskom i infrastrukturnom povezivanju dvije države, ali i regiona Zapadnog Balkana, kao i u oblasti turizma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.