BBC se izvinjava zbog nenamjerne greške: U prenosu pisalo
BBC

BBC se izvinjava zbog nenamjerne greške: U prenosu pisalo "Mančester Junajted je đubre"

Ugledni engleski servis Bi-Bi-Si (BBC) izvinio se nakon što se na informativnom kanalu pojavila poruka da je "Mančester junajted đubre".

U pitanju je banalna greška, ali mogla je da uvrijedi milione navijača jednog od najvećih fudbalskih klubova ne samo u Engleskoj.

Kako prenosi BBC, tekst se greškom pojavio na kajronu na dnu ekrana tokom ažuriranja tenisa u utorak prije podne.

Zbog toga se voditeljka Anita Mekvej izvinila svim navijačima Mančester Junajteda koji su možda bili uvrijeđeni. Ona je rekla da se greška dogodila jer je neko učio kako se koristi tiker i tom prilikom "pisao nasumične stvari“.

"Neki od vas su možda primijetili nešto prilično neobično na pločici na dnu ekrana sa vijestima koje komentarišu Mančester Junajted. Nadam se da navijači Mančester Junajteda nisu bili uvrijeđeni zbog toga“, rekla je Anita Mekvej i dodala:

"Samo da objasnim šta se dogodilo: iza kulisa je neko vježbao da nauči kako da koristi kajron i stavi tekst u njega, pa su samo neozbiljno pisali nasumične stvari i pojavio se taj komentar. Izvinjavam se ako ste to vidjeli i uvrijedili se ako navijate za Mančester junajted. To je svakako bila greška i nije trebalo da se pojavi na ekranu. Ali dogodilo se i smatrali smo da je bolje da vam to objasnimo.“

1653411655FotoBBCFoto: Screenshot

U zvaničnom saopštenju Bi-Bi-Sija dodaje se:

"Došlo je do tehničkog kvara tokom vježbanja sa našom probnom oznakom, koja je prešla na program uživo na nekoliko sekundi. Izvinjavamo se za bilo kakvu nanijetu uvredu puštenu u etar.“

Mančester Junajted je ove sezone još jednom razočarao brojne navijače pošto je osvojio tek šesto mjesto u Premijer ligi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.