Plenković u Davosu pozvao Abazovića da tokom juna zvanično posjeti Zagreb
Plenković i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Plenković u Davosu pozvao Abazovića da tokom juna zvanično posjeti Zagreb

Hrvatska je saveznik Crne Gore koji najbolje razumije kontekst Zapadnog Balkana i od kojeg imamo velika očekivanja kada su u pitanju evropske integracije Crne Gore, konstatovao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritana Abazovića tokom bilateralnog sastanka sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, na marginama Svjetskog ekonomskog Foruma u Davosu.

Pozivajući još jednom Abazovića da tokom juna zvanično posjeti Zagreb, predsjednik Vlade Hrvatske Plenković je Abazoviću čestitao na inkluzivnom pristupu prilikom formiranja Vlade i iskazanog poštovanja prema hrvatskoj nacionalnoj manjini.

"Crna Gora ima podršku Hrvatske u evropskim integracijama, ali se odnosi u tom smislu trebaju još jače intenzivirati", istakao je Abazović.

Na samom početku, Abazović se svom kolegi Plenkoviću zahvalio na pozivu za zvaničnu posjetu Zagrebu, naglašavajući da je susret idealna prilika za dalji podsticaj međusobne saradnje.

"U veoma teškom vremenu za Ukrajinu i izazovnom za Evropu i NATO saveznike, potrebno je pokazati zajedništvo i solidarnost, ali i čvrstu volju da se adekvatnim mehanizmima suprotstave agresiji Rusije na Ukrajinu", naglasio je Abazović.

Tokom sastanka konstatovano je da je saradnja kvalitetna i raznovrsna i da postoji realan osnov za njeno unapređenje i inteziviranje u oblasti ekonomije, turizma, infrastrukture, ekologije i održivog razvoja, zdravstva, poljoprivrede i odbrane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.