Conga se porazom na Rolan Garosu oprostio od tenisa
Foto: Reuters

Conga se porazom na Rolan Garosu oprostio od tenisa

Francuski teniser Žo-Vilfred Conga odigrao je posljednji meč u teniskoj karijeri, pošto je na startu Rolan Garosa poražen od Kaspera Ruda u četiri seta 6:7, 7:6, 6:2, 7:6.

Kada je Conga najavio oproštaj na Rolan Garosu mnogi su konstatovali da je i red, da mu je vrijeme prošlo. Nedavno je finalista Australijan Opena 2008. rekao da je želio sam da odredi uslove povlačenja. I može se reći da je, uprkos porazu, plan definitivno ispunjen.

Conga se na terenu Filip Šatrije predstavio u skladu sa nadimkom koji ga je pratio u većem dijelu karijere – Muhamed Ali. Borio se Conga prsa u prsa sa odličnim Norvežaninom, a koliko je bio blizu pokazuje i to da su tri seta odlučena u taj brejku. Ipak, nijanse su na kraju odlučile da dva od ta tri taj brejka završe u rukama Ruda, a posljednji je dobio sa nulom.

Uslijedio je emotivan oproštaj Conge od pariske publike, kojoj je dva puta priuštio da bude učesnik polufinala ovog gren slema. Slobodno se može reći da je imao oproštaj za pamćenje i da može da bude ponosan na njega, gotovo podjednako kao i na čitavu karijeru.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.