Šćekić:  Smanjenje listi čekanja u KCCG prioritet za naredni period
Foto: Ministarstvo zdravlja

Šćekić: Smanjenje listi čekanja u KCCG prioritet za naredni period

Smanjenje listi čekanja na specijalističke preglede i dijagnostiku u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), jedan je od prioriteta, kojem će se u narednom periodu posvetiti posebna pažnja, dogovoreno je na prvom radnom sastanku ministra zdravlja Dragoslava Šćekića, sa menadžmentom KCCG.

Sastanku, na kojem se razgovaralao o svim značajnim temama koje se tiču kvaliteta zdravstvenih usluga, ali i određenih izazova sa kojima se suočava KCCG, kao najveća zdravstvena ustanova, kao i cjelokupni zdravstveni sistem, pored ministra zdravlja prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Vladimir Obradović, direktorica KCCG Ljiljana Radulović, medicinski direktor ustanove Zoran Terzić i pomoćnica direktora KCCG za kontrolu pružanja zdravstvenih usluga Žanka Cerović.

Šćekić je nakon sastanka kazao da je zdravstveni sistem potpuno jasno i nedvosmisleno spreman da odgovori na sve izazove, te da je uloga KCCG u tom procesu nezamjenjiva.

"Prije svega razgovarali smo o onome što tišti naše građane, odnosno pacijente, a to je smanjenje listi čekanja. Menadžment KCCG je ustanovio gdje su određeni problemi i prepozao šta treba da se preduzme i u tom pravcu vrlo brzo će biti značajnih promjena i liste čekanja svedene na dozovoljenu granicu“, poručio je Šćekić.

On je naveo i da se u infrastrukturnom smislu moraju realizovati određeni započeti projekti i napraviti značajne pripreme za izgradnju novih objekata koji će mnogo značiti zdravstvenom sistemu i Crnoj Gori.

"Mislim prije svega na Urgentni centar, a nešto što je već trebalo da se realizuje to je Klinika za mentalno zdravlje, Infektivna klinika, Klinika za hematologiju i druge. Smatramo da je to važan korak koji će značajno unaprijediti i uslove za rad zdravstvenih radnika, a i kvalitet usluga našim građanima, uz želju da što manje koriste usluge zdravstvenog sistema, ali kada ih koriste da one budu na najvećem nivou“, naglasio je ministar zdravlja, dodajući da je Ministarstvu zdravlja prioritet da KCCG funkcioniše na najbolji način, kao ključna instituacija u zdravstvenom sistemu i kao takav doprinese i pomogne ostalim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori.   

Prvi čovjek zdravstvenog sistema uputio je punu podršku menadžmentu Kliničkog centra, prije svega, kako je rekao, zbog onoga  što su u prethodnom periodu uradili, njihove odgovornosti, posvećenosti i poštenom radu, kao i zbog budućih zajedničkih projekata i iskoraka, koji treba da doprinesu unapređenju zdravstvenog sistema.

Direktorica KCCG Ljiljana Radulović zahvalila je ministru na posjeti i naglasila da će u sadašnjem menadžmentu imati sigurne saradnike, te da će se vrlo brzo vidjeti rezultati promjene zdravstvenih usluga prije svega u smanjenju listi čekanja.

"Uz puno uvažavanje svih ostalih zdravstvenih ustanova očekujemo jednu pomoć i podršku u drugačijoj trijaži pacijenata prema Kliničkom centru Crne Gore, a  s druge strane naša ustanova će pružiti punu podršku svim ostalim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori kako bi i oni takođe podigli nivo usluge koju pružaju ma gdje se pacijent nalazi“, kazala je  Radulović.

Ona je podsjetila da je u KCCG od početka godine obavljeno oko 350 hiljada zdravstvenih usluga, da su imali 38 hiljada hospitalizacija i  blizu 15 hiljada hirurških intervencija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.