Bošković: Niko iz DPSa nije pod uticajem kavačkog ili bilo kojeg klana
Bošković

Bošković: Niko iz DPSa nije pod uticajem kavačkog ili bilo kojeg klana

Najoštrije odbacujemo tvrdnje jednog od lidera DF-a Milana Kneževića da je bilo ko iz DPS-a pod uticajem Kavačkog ili bilo kog kriminalnog klana, odbacio je na Twiteru poslanik te partije Predrag Bošković.

Siguran sam da je toga svjestan i poslanik Knežević koji u želji da politički poentira, neodgovorno crta meta sopstvenim kolegama. Ipak, sve ovo neće prikriti činjenicu da kolege iz opozicije svoju neprincipijelnost kod zakazivanja saslušanja pokušavaju neosnovano prebaciti na DPS CrneGore - napisao je Bošković.
.
Podsjetio je da su još prilikom zakazivanja saslušanja kazali  da nećemo prisustvovati ovoj sjednici zbog odbijanja kolega iz opozicije da podrže kontrolno saslušanje povodom audio snimka komandanta PTJ , čime su jasno pokazali svoju nedoslednost i princip dvostrukih aršina.

Sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj je trebalo da bude obavljeno saslušanje čelnika bezbjednosnog sektora i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića o navodima Europola u vezi sa službenicima Uprave policije odgođena je jer nije bilo kvoruma-nijesu se pojavili članovi iz Demokratske partije socijalista Predrag Bošković i Branko Čavor. Poslanik Demokrata Dragan Krapović kazao je da je zbog obaveza kasnio na sjednicu, a da je kolega Boris Bogdanović zbog zdravstvenih razloga van države.

Da saslušanje nije održano zbog nedostatka kvoruma, saopštio je novinarima predsjednik tog skupštinskog tijela Milan Knežević.

“Postavljam pitanje kome je u interesu da se ne održi ova sjednica na kojoj treba da se raspravlja o dokumentima Europola. Očigledno da je neko opstruirao istragu, zloupotrebljavao položaj…Očigledno da kolegama iz DPS-a nije bilo u interesu da se raspravlja na ovu temu. Počinjem da sumnjam da su neki od kolega iz DPS-a po direktnim uticajem kavačkog klana i ne žele da dođu na ovu sjednicu, jer imaju namjeru da dobiju na vremenu dok me smijene. Mene pokušava da smijeni kavački klan, što je mnogo bolje nego da me ubije”, naveo je Knežević, prenosi Cdm.

Poručuje da ga kavački klan neće smjenjivati u Skupštini.

“Ja znam šta ću da uradim i o tome ćete biti blagovremeno obaviješteni”, poručio je Knežević.

Tvrdi da je na djelu brutalna opstrukcija pod naredbom kavačkog klana, kako ne bi došli do informacija o povezanosti djelova tužilaštva, policije i bezbjednosnog sektora sa tim klanom.

Zabrinjava ga, kaže, što su on i njegov kolega Andrija Mandić opet stavljeni pod mjerama tajnog nadzora, za potrebe kavačkog klana.

“Pozivam Vrhovni sud i Sudski savjet da se izjasne da li postoji zakonita odluka zbog koje smo ponovo stavljeni pod mjere tajnog nadzora. Te mjere tajnog nadzora podrazumijevaju prisluškivanje mobilnih telefona, fiksnog, telefona u kancelariji i nadziranje mejlova”, tvrdi Knežević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.