Crnogorski državljanin uhapšen u Australiji, osumnjičen da je pokušao da prošvercuje kokain vrijedan 128 miliona dolara
Foto: policija

Crnogorski državljanin uhapšen u Australiji, osumnjičen da je pokušao da prošvercuje kokain vrijedan 128 miliona dolara

Pedesetjednogodišnji državljanin Crne Gore uhapšen je juče u Australiji zbog sumnje da je kao kapetan broda prokrijumčario 320 kilograma kokaina, vrijednog 128 miliona dolara.

Kako prenosi Dailymail, Crnogorac je juče uhapšen na brodu Interlink Veraciti, a hapšenje je uslijedilo nakon što su vlasti zaplijenile 320 kilograma kokaina u Port Hedlandu 15. maja i uhapsile dvojicu muškaraca za koje su tvrdili da su sakupili drogu iz okeana kod obale grada Pilbara.

Prošle nedelje, policija je pregledala mobilni telefon zaplijenjen od 51-godišnjaka i navodno otkrila poruke koje se odnose na uvoz droge.

Prema navodima policije, 51-godišnji muškarac prokrijumčario je kokain na teretni brod u prekomorskoj luci. Navodno je sačekao da se brod usidri u australijskim vodama oko 28 kilometara od Port Hedlanda 14. maja, pa je pakete ispustio u okean radi preuzimanja.

Druga dvojica optuženih – njemački državljanin i muškarac iz Novog Južnog Velsa – navodno su te večeri koristili mali čamac da pokupe drogu iz vode.

Svima je određen pritvor.

Kako navode mediji, crnogorskom državljaninu prijeti doživotni zatvor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.