U Budvi trenutno preko 15.000 turista
Foto: Mediabiro

U Budvi trenutno preko 15.000 turista

Na budvanskoj rivijeri trenutno boravi više od 15.000 gostiju, saopšteno je Mediabirou iz Turističke organizacije opštine Budva.

Kako su naveli, oko 6.850 gostiju smješteno je u budvanskim hotelima, oko 8.100 u privatnom smještaju, a počeo je booking i u kampovima i hostelima.

“Kada je riječ o strukturi gostiju u hotelima, zastupljena su slična tržišta - Albanija, Srbija, Francuska, Engleska, Njemačka, Bosna i Hercegovina, Turska i Crna Gora”, kazali su iz TO Budva.

Ukupan broj trenutno otvorenih hotela u Budvi je 80 od 136.

“Kada je u pitanju privatni smještaj, najbrojniji gosti su sa tržišta Ukrajine, Rusije, Srbije, Bjelorusije i Bosne i Hercegovine”, poručili su iz TO opštine Budva.

Posjetioci koji su zatečeni u ovom primorskom gradu uglavnom imaju pozitivne utiske o Budvi i Crnoj Gori.

Turistkinja iz Izraela stigla je u Budvu prije dva dana. Oduševio ju je Stari grad, ali i neki od modernijih objekata.

“Volim ovaj grad i nadam se da će mnogo turista doći i vidjeti ovu ljepotu. Zaista uživam ovdje”, kazala je Izraelka.

Božidar Gigović iz Bosne i Hercegovine takođe je u posjeti Budvi.

“Budva je prelijepo mjesto, sa dobrim ljudima i sjajnom turističkom ponudom. Ne poznajem je dovoljno, ali ovo što sam do sada vidio mi se izuzetno sviđa”, poručio je Gigović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.