Poljski premijer: Norveška se zbog situacije u Ukrajini
Mateuš Moravjecki, Foto: Reuters

Poljski premijer: Norveška se zbog situacije u Ukrajini "indirektno goji", red je da profit podijeli sa drugima

Norveška zbog rata u Ukrajini ostvaruje ogroman profit od izvoza nafte i gasa i morala bi da ga podijeli sa drugima, izjavio je poljski premijer Mateuš Moravjecki, govoreći na jednom skupu mladih u Varšavi.

On je istakao da se Norveška zbog svega što se dešava u Ukrajini "indirektno goji“ i pozvao je mlade ljude da o tome pišu svojim prijateljima u Norveškoj.

Profit od prodaje nafte i gasa znatno će nadmašiti godišnje prosjeke i u državi koja ima nešto više od pet miliona stanovnika ove godine će premašiti 100 milijadi eura. Moraju odmah podijeliti taj gigantski profit, jer nije ni normalno, ni pošteno da ne bude tako, kazao je Moravjecki, prenosi Tass.

Na tu izjavu su veoma brzo stigli brojni komentari. Vlaajuća stranka je branila premijera saopštivši da se i u Norveškoj razgovara o tome da se dio tog novca opredijeli za pomoć Ukrajini.

Opozicione partije su kritikovale izjavu Moravjeckog i istakle da bi ona mogla da ima negativan uticaj na odnose Norveške i Poljske.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.