Posle 11 godina Milan je opet veliki:
Foto: Twitter

Posle 11 godina Milan je opet veliki: "Rosoneri" golovima Žirua i Kesija ovjerili 19. titulu prvaka Italije

Fudblaeri Milana posle 11 godina ponovo su prvaci Italije – ekipa Stefana Piolija u posljednjem kolu Serije A pobijedila je Sasuolo rezultatom 3:0 (3:0) i na taj način zadržala ključnu prednost u odnosu na gradskog rivala Inter.

Interu nije pomogla ni pobjeda od takođe 3:0 (0:0) protiv Sampdorije na u Milanu – crveno-crni su zadržali dva boda prednosti i spriječili ekipu Simonea Inzagija da odbrani titulu osvojenu pod vođstvom Antonija Kontea 2021. godine.

Milan je riješio meč već na startu – francuski napadač Olivije Žiru po ko zna koji put u svojoj bogatoj karijeri demonstrirao je da najbolje partije pruža u ključnim trenucima. On je postigao golove u 17. i 32. minutu, a oba puta mu je asistent bio Rafael Leao. Bili su to deseti i jedanaesti gol u prvenstvu za nekadašnjeg igrača Arsenala i Čelsija, a osma i deveta asistencija u Seriji A za Leaoa.

Sudbinu Sasuola, u kojem je meč na klupi presjedeo Filip Đuričić, Frank Kesi, a asistent je ponovo bio fantastični Leao, koji sezonu završava sa svojevrsnim "dabl-dablom“ – 11 golova i 10 asistencija.

Rade Krunić je kao stater igrao do 72. minuta, a Ante Rebić nije ulazio u igru za Milan.

Bio je ovo 19. skudeto u istoriji Milana, isto toliko ima i Inter, a Juventus je neprikosnoven sa 36 titula nacionalnog prvaka.

Akter ove titule "Rosonera“ bio je i 40-godišnji Šveđanin Zlatan Ibrahimović, koji je sa klupe ušao i u posljednjem duelu – bio je u sastavu tima koji je proke 11 godina osvojio titulu prije nego što je započela hegemonija Juventusa.

Inter je pobijedio Sampdoriju golovima Ivana Perišića u 49. minutu i Hoakina Koree u 55. i 57. minutu.

Pored Intera u Ligu šampiona naredne sezone idu Napoli i Juventus, Lacio i Roma će u Ligu Evrope, a Fiorentina u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Iz elitnog ranga italijanskog fudbala ispadaju Venecija, Đenova i Kaljari.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.