BS: Ispitati navode o diskriminatornom odnosu starješina bjelopoljske policije prema službenicima iz bošnjačkog korpusa
Bošnjačka stranka

BS: Ispitati navode o diskriminatornom odnosu starješina bjelopoljske policije prema službenicima iz bošnjačkog korpusa

Ozbiljne optužbe i navodi koje su policijski službenici iz Bijelog Polja uputili prema starješinama CB Bijelo Polje, u kojima navode da su žrtve diskriminatornog odnosa, kao pripadnici bošnjačkog naroda, zaslužuje adekvatnu i htinu reakciju vrha Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije.

"Ne želeći da presuđujemo prije bilo kakvih dokaznih radnji, pozivamo nadležne u MUP-u, na čelu sa ministrom Filipom Adžićem, da sprovedu hitnu kontrolu i provjeru ovih navoda", ukazali su iz BS-a.

Poručuju da je Bijelo Polje multietnička sredina i nedopustivo je da se diskriminišu službenici po nacionalnom ili vjerskom ubjeđenju.

Očekuju da policija bude stub otpora bilo kakvom obliku diskriminacije, a ne suprotno, da vođe policijskih uprava budu ti koji svoje zasposlene tretiraju na nedozvoljen način.

"Imajući u vidu da smo u prethodnih godinu ipo dana svjedočili brojnim primjerima etničkog čišćenja institucija, u čemu je prednjačila bivša ministarka Vesna Bratić, očekujemo da se navodi policijskih službenika iz Bijelog Polja do kraja provjere, a ukoliko se dokaže da je bilo diskriminacije, očekujemo i da se nadređeni u policijskom sistemu u CB Bijelo Polje procesuiraju", istakli su iz BS-a i poručili da Crna Gora mora da ide naprijed.

"Ukoliko neko želi da nas vraća u devedesete godine, kada se prema pripadnicima manjinskih naroda sijao strah, jasno poručujemo da je to vrijeme iza nas i da će ravnopravnost građana biti prioritet u radu nove Vlade“, saopšteno je iz BS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.