Joković: Želimo najbolje moguće odnose između Srbije i Crne Gore
Vladimir Joković

"Ova Vlada će raditi na tome"

Joković: Želimo najbolje moguće odnose između Srbije i Crne Gore

Ministar poljoprivrede i lider SNP-a Vladimir Joković ocijenio da su odnosi između Srbije na niskom nivou i najavio da će Vlada premijera Dritana Abazovića biti maksimalno posvećena njihovom popravljanju.

Joković je za televiziju Kurir rekao da nije najzadovoljniji današnjim odnosima Srbije i Crne Gore, ali da će Vlada u kojoj SNP učestvuje biti posvećena popravljanju odnosa između dvoje bliske zemlje.

"Ova Vlada maksimalno je posvećena da ti odnosi budu na najvišem mogućem nivou", kazao je Jokoivić ui dodao da je siguran da će učiniti sve da ti odnosi budu na obostrano zadovoljstvo.

"Ne može se reći da su ovo najgori odnosi u istoriji dvije države jer, kad su se Srbija i Crna Gora odvajale, bilo je trenutaka kad su ti odnosi bili gori nego ikada“, naveo Joković i podsjetio da je "za dobre odnose potrebno dvoje".

On je uvjeren da "u sadašnjoj vlasti u Srbiji, ali i u Crnoj Gori gdje u velikoj mjeri učestvuje Socijalistička narodna partija, postoji volja da se izbalansiraju odnosi, i da će to dovesti do zadovoljavajućeg nivoa koji će odgovarati i interesima Srbije ali i Crne Gore“.

Komentarišući navode da se podrškom manjinskoj Vladi Demokratska partija socijalista vraća u vlast Joković je rekao oni samo daju manjinsku podršku ovoj vladi ne učestvujući u njoj.

"Ovo nije neviđeno. I u Srbiji se ovako nešto desilo. Ivica Dačić je na predsjedničkim izborima između Borisa Tadića i Tome Nikolića kazao da ne zna ko će biti predsjednik ali i da zna ko će biti premijer. Tada je on imao samo desetak mandata u Skupštini, što se može računati kao Dritanovih 3 mandata ovdje, pa je bio premijer. I u Srbiji je isto ovo viđeno kao što je sad i u Crnoj Gori.“, kazao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.