Abazoviću čestitali premijeri Italije, Mađarske, Slovačke i Litvanije
Foto: Vlada Crne Gore

Abazoviću čestitali premijeri Italije, Mađarske, Slovačke i Litvanije

Predsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću prethodnih dana pristiglo je više čestitki povodom izbora 43. Vlade i njegovog stupanja na dužnost.

Predsjednik Vlade Republike Italije naveo je u čestitki da će Italija nastaviti da odlučno podržava legitimne evropske aspiracije Crne Gore, ističući da Italija namjerava obezbijediti svu neophodnu podršku u zahtjevnom reformskom procesu.

"Uvjeravam Vas da Mađarska ostaje posvećena produbljivanju bilateralnih odnosa između naših zemalja i da Crna Gora može i dalje računati na našu podršku u njenim naporima za evropsku integraciju", istakao je Viktor Orban, predsjednik Vlade Mađarske.

Čestitajući u ime Vlade koju predstavlja i u svoje ime, predsjednik Vlade Slovačke Republike Eduard Heger naglasio je uvjerenje u kontinuiranu podršku svoje države u ispunjavanju evroatlantskih ambicija naše države i poželio premijeru Abazoviću puno snage i entuzijazma u reformskim naporima, naročito u oblasti izgradnje vladavine prava.

"Uvjeravam Vas da Vlada Litvanije nastavlja da snažno podržava politiku proširenja EU na Zapadnom Balkanu zasnovanu na zaslugama. Želimo Vam puno uspjeha na putu vaše zemlje ka evropskim integracijama", istakla je Ingrid Šimonite, premijerka Litvanije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.