Krivokapić tradicionalno položio vijenac u Mauzoleju na Lovćenu: Njegoš jedan od onih koji nam je pokazao iskru slobode
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Krivokapić tradicionalno položio vijenac u Mauzoleju na Lovćenu: Njegoš jedan od onih koji nam je pokazao iskru slobode

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti, ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić položio je vijenac u Mauzoleju Petra II Petrovića Njegoša.

Sa tog mitskog mjesta on je poručio da poklonjenje i dolazak pred Njegoša predstavljaju dolazak pred oltar slobode i poštovanje korijena, bez kojih kako je naveo, istorijski vjetar je lomio i mnogo veće države od naše. 

Naglasio je da je Crna Gora kroz istoriju opstala zahvaljujući jedinstvenom odabiru glavara  koji su nam,  poput Njegoša, omogućili da, iako brojem najmanji, budemo oltar slobode i među Južnim Slovenima.

Krivokapić je poručio da je naš put euroatlantizam, ali da uspjeh u težnji da uskoro budemo članica Evropske unije zavisi prvenstveno od naših pregnuća i posvećenosti. 

U tom kontekstu, šef crnogorske diplomatije podsjetio je na upečatljive rečenice evropskih partnera prilikom njegovih prošlonedjeljnih posjeta Berlinu, Briselu i Torinu, koje jasno poručuju da vrata EU nikada nisu bila otvorenija za Crnu Goru, te da je njihova iskrena želja da upravo naša država bude prva koja će preći njihov prag.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.