Budvanska URA nizom akcija obilježila Dan nezavisnosti
Foto: GP URA

Budvanska URA nizom akcija obilježila Dan nezavisnosti

Građanski pokret URA u Budvi je danas sa svojim članicama i članovima kao čestitku građanima Budve i Crne Gore povodom proslave 21.maja Dana nezavisnosti Crne Gore organizovala akciju pod nazivom "URA Budva za sve građanke i građane Crne Gore".

Akcija je kako se navodi u saopštenju trajala čitav dan i počela je u 8.00h dobrovoljnim davanjem krvi u prostorijama transfuzije krvi bolnice u Kotoru, zatim čišćenjem priobalnog područja oko ostrva "Školj-Sveti Nikola" a potom sadnjom 30 sadnica na 6 lokacija, 4 u Budvi po jedna na Svetom Stefanu i Petrovcu. 

"Ovom akcijom sem što smo bili humani, potrudili smo se da prostor koji je dosta kontaminiran poslijednje dvije godine, učinimo zdravijim, čistijim i zelenijim", ukazali su iz URE.

"Imajuću u vidu da je i ove godine izostao bogati kulturno-umjetnički program u susret drzavnom prazniku 21. maju Danu nezavisnosti Crne Gore, koji je trebao doprinjeti budvaskim privrednicima bolje poslovanje, "lokalni šerif" i "ugroženi farmer" je jasno stavio do znanja da ne poštuje ni državu Crnu Goru i njenu nezavisnost kao ni građane Budve niti njihove egzistencije", poručuje se u saopštenju. 

URA Budva je ukazuju pozvala sve ljude dobre volje na ljubav, da učestvuju u akciji i time daju mali doprinos u vraćanju građanske, ekološke i evropske Budve u prazničnim danima. 

"Želimo drugačiju, modernu, pomirenu, avangardnu Budvu koja će bit primjer cijeloj Crnoj Gori. To može Budva!", zaključuje se u saopštenju GP URA.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.