Krivokapić: Crna Gora od sticanja nezavisnosti mnogo napredovala, državu uvesti u EU
Ranko Krivokapić, Foto: RTCG

"Ne treba plakati za propuštenim šansama"

Krivokapić: Crna Gora od sticanja nezavisnosti mnogo napredovala, državu uvesti u EU

Crna Gora je od sticanja nezavisnosti napredovala, ali i propustila mnoge šanse, poručio je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić povodom Dana nezavisnosti. Ipak naglašava da ne treba plakati za prolivenim mlijekom, već je potrebno Crnu Goru što prije uvesti u Evropsku uniju kako bi obezbijedili standard i bolji život naših građana.

"Crna Gora bi bila mjesto susreta raznih zlih ideologija da nijesmo punopravna članica NATO-a, sada je bitno u EU obezbijediti demokratski standard a time i mnogo bolji život naših građana. Da smo danas u EU dvadeset puta bismo više pomoći dobijali od EU po glavi građana", kazao je Krivikapić i ukazao na susjednu Hrvatsku.

"Pogledajmo Hrvatsku, šta to za nju znači, i to su te propuštene prilike, to je to istorijsko vrijeme koje nijesmo ugrabili, ali sada je prilika i sada je moramo ugrabiti da budemo u tom roku od dvije do tri godine u završetku pregovora, samim tim, suštinski punopravni član. Ja poslije svega što znam o stvaranju nezavisne Crne Gore, atlanske Crne GOre imam puno uvjerenje da mi to možemo da je to cilj koji je ostvariv", kazao je Krivokapić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.