SAD šalju 40 milijardi dolara pomoći Ukrajini
Džozef Bajden

Bajden potpisao zakon

SAD šalju 40 milijardi dolara pomoći Ukrajini

Američki predsjednik Džozef Bajden potpisao je zakon usvojen u Kongresu SAD koji obezbjeđuje pomoć od 40 milijardi dolara za Ukrajinu u ratu protiv Rusije, saopštila je Bijela kuća.

Kako su javile agencije, Bajden je ratifikovao dokument tokom posjete Južnoj Koreji.

Od 40 milijardi dolara, šest je za opremanje Ukrajine oklopnim vozilima i jačanje protivvazdušne odbrane.

Pet milijardi dolara je za rješavanje globalne nestašice hrane koja bi mogla da nastane usljed kolapsa ukrajinske poljoprivrede i više od milijardu dolara za pomoć izbjeglicama.

Novčana pomoć je podrška Ukrajini do septembra i prevazilazi raniju hitnu mjeru koja je obezbijedila 13,6 milijardi dolara.

Novi paket pomoći odobren je velikom većinom u Senatu u četvrtak pošto je prethodno usvojen u Predstavničkom domu Kongresa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.