Više državno tužilaštvo

Više državno tužilaštvo

"Formiran izviđaj o navodima za MCP i Joanikija"

U predmetu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici koji je formiran povodom prijave NVO Montenegro Internacional protiv Mitropolije crnogorsko - primorske i mitropolita Joanikija, zbog "prikrivanja pedofilije“, izviđaj je u toku, kazali su za Portal Dan iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Oni su kazali da se tokom izviđaja preduzimaju sve neophodne mjere i radnje i da su prikupljena obavještenja od mitropolita.

"A takođe, od nadležnih pravosudnih organa Republike Srbije zatraženo je saslušanje svjedoka B.J., koji je autor knjige „Ispovijest kako smo ubili boga“, s obzirom da je navedena knjiga bila povod za podnošenje prijave, koji odgovor po zamolnici još nije dostavljen ovom tužilaštvu, a nakon dostavljanja istog, ovo tužilaštvo će, nakon prikupljenih dokaza i ocjene istih, preduzeti i druge neophodne mjere i  radnje za koje se ukaže potreba, te donijeti odluku u predmetu", poručili su iz Višeg dražavnog tužilaštva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.