Muratović: Regionalni vodovod - primjer preduzeća koga su partijski uhljebi Demokrata i DF devastirali
Boris Muratović, Foto: DPS

Muratović: Regionalni vodovod - primjer preduzeća koga su partijski uhljebi Demokrata i DF devastirali

Medijsko oglašavanje predsjednika Odbora direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, partijskog kadra DF-a, Zorana Lakušića i njegovo javno prozivanje izvršnog direktora tog preduzeća, inače iz redova Demokrata, Josipa Đuraškovića, ukazuje ne samo na stanje u tom preduzeću nego i generalno odslikava perfidne namjere činovnika iz partija doskorašnje parlamentarne većine, saopštio je Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore .

Crnogorska javnost je u p kako Muratović navodi u prilici da vidi da se ovi partijski funkcioneri ne spore u vezi sa daljim razvojem preduzeća nego samo zbog ličnih interesa i po pitanju zapošljavanja i personalnih rješenja.

"Brojnim uhljebljavanjima članova uže i šire porodice, prijatelja, kumova, partijskih aktivista i ostalih pojedinaca bliskih prethodnoj vlasti, posljednjih nešto više od godinu i po dana državna preduzeća su zloupotrijebljena za partijska namirivanja i podkusurivanja", ističe Muratović.

Takve podjele po "dubini i širini" za svoju posljedicu dodaju imaju devastirana državna preduzeća, od kojih su pojedina od privrednih giganata dovedena pred upitnu budućnost i opstanak im je neizvjestan.

Upitali su šta očekivati od partijskih uhljeba čiji je gospodin Lakušić tipičan predstavnik?!

"Podsjetimo da je on još 2015. godine kritikovao partijska zapošljavanja i rekao da funkcionišu kao oprobana praksa politički podobnih, “pa za direktora mogu proći samo kandidati po volji vladajućih koalicija”, a onda dolaskom njegove partije na vlast sopstvenim primjerom demantovao je samog sebe. Vlada Crne Gore mora ozbiljno da se pozabavi preduzećima koja su partijskim diobama ozbiljno urušena i devastirana, te se ona u budućem periodu ne smiju posmatrati kao plijen, na čija čelna mjesta će se postavljati oni koji slične poslove nikad nijesu obavljali, i oni koji će ih voditi na nedomaćinski i neodgovoran način", zaključio je Muratović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.