Mugoša: Obezbijediti nedostajuća sredstva za izgradnju zgrade za penzionere u Podgorici
Boris Mugoša, Foto: Socijaldemokrate

Mugoša: Obezbijediti nedostajuća sredstva za izgradnju zgrade za penzionere u Podgorici

Potpredsjednik Socijaldemokrata i predsjednik odborničkog kluba SD-a u Skupštini Glavnog grada Boris Mugoša je na jučerašnjem zasijedanju podgoričkog parlamenta istakao da će SD i dalje insistirati da se iz državnog budžeta izdvoje odredjena finansijska sredstva kako bi se zaokružila finansijska konstrukcija za izgradnju zgrade za penzionere u Podgorici, u kojoj bi 42 penzionerske porodice riješile stambeno pitanje.

On je istakao da 42.Vlada nije pozitivno odgovorila na takav zahtjev, a tadašnja parlamentarna većina prošle godine u državnom parlamentu nije usvojila amandman SD-a da se u budžetu za ovu godinu smanje milionski iznosi za ugovore o djelu i da se ta sredstva usmjere na zaokruživanje navedene finansijske konstrukcije. 

“Isti zahtjev ćemo prilikom razmatranja i donošenja rebalansa budžeta za ovu godinu ispostaviti i aktuelnoj, 43., Vladi i sadašnjoj parlamentarnoj većini, i to na način da nećemo tražiti nova sredstva u budžetu već da se postojeća preusmjere sa pozicija namijenjenih ugovorima o djelu, službenim putovanjima i reprezentaciji, odnosno da se u budžetskoj rezervi opredijele sredstva za podršku izgradnji zgrade za penzionere u Podgorici”, navodi Mugoša.

On je podsjetio da je Glavni grad u proteklom desetogodišnjem periodu dodijelio Udruženju penzionera Podgorica lokacije za izgradnju 3 stambeno-poslovna objekta i da su njihovom izgradnjom ukupno 288  penzionerske porodice riješile stambeno pitanje.

"Za četvrtu zgradu je Glavni grad još prije dvije godine dodijelio lokaciju Udruženju penzionera. Prema evidenciji navedenog Udruženja, na teritoriji Glavnog grada Podgorice postoji oko 350 penzionerskih porodica koje još uvijek, nažalost, nemaju krov nad glavom. Finansiranje izgradnje stambeno-poslovnih objekata se vršilo iz više izvora i to iz: članarine penzionera, otkupa stanova i priloga i pomoći donatora, odnosno Saveza Udruženja penzionera Crne Gore, Fonda PIO, ministarstava i Vlade", dodao je Mugoša.

Na kraju, Mugoša ističe da je je prošle godine visina iznosa koji je bio neophodan za izgradniu i završetak stambene zgrade bila oko 500 hiljada eura a da danas, shodno informacijama iz Udruženja penzionera, usljed pogoršanja tržišnih prilika i značajnog povećanja cijena gradjevinskog materijala, prema novom predmjeru i predračunu radova za stambeno-poslovni objekat, nedostaju sredstva u iznosu od preko 765000 eura.

Takodje, iz Udruženja penzionera Podgorica su naveli da bi za otpočinjanje radova bilo potrebno makar 50% navedenog iznosa, dok bi druga polovina mogla biti isplaćena do završetka radova, koji bi trajali najmanje godinu dana.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.