UN: Osiromašiće 90 odsto Ukrajinaca ako se rat nastavi do kraja godine
Ilustracija

"Šokantni brojevi, prije rata je samo 2,5 odsto stanovništva bilo siromašno"

UN: Osiromašiće 90 odsto Ukrajinaca ako se rat nastavi do kraja godine

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNPD) saopštio je da bi čak 90 odsto Ukrajinaca moglo da postane siromašno ako se se nastavi rat u toj zemlji.

Upozoravamo da će devet od deset Ukrajinaca pasti u siromaštvo ako se rat nastavi do kraja godine, rekla je predstavnica UNPD u Ukrajini Manal Fuani, prenosi BBC.

Ona je istakla da su to "šokantni brojevi“, s obzirom da je prije početka rata samo dva i po odsto stanovništva Ukrajine bilo u kategoriji siromašnih.

Fuani je kazala da bi do kraja godine moglo da se izbriše 18 godina razvoja Ukrajine koji je ostvaren zahvaljujući investicijama Evropske unije, kao i mnogih donora i partnera.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.