ADŽIĆ-VEBER

"Crna Gora će u Njemačkoj uvijek imati iskrenog partnera i podršku"

Crna Gora će u SR Njemačkoj uvijek imati iskrenog partnera i podršku, naročito kada je u pitanju policijska saradnja, kazao je ambasador te zemlje u Crnoj Gori Robert Veber.

Ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić primio je danas u posjetu ambasadora SR Njemačke, Roberta Vebera.

Osvrnuvši se na  kvalitetne bilateralne odnose, koji su građeni u prethodnom periodu, sagovornici su iskazali spremnost za dodatno unapređenje.

Na sastanku je akcentovan  značaj potpisivanja Sporazuma između SR Njemačke i Crne Gore o saradnji u oblasti bezbjednosti, kojim je predviđeno da se definišu oblasti saradnje koje se tiču prevencije, suzbijanja i istrage ozbiljnih krivičnih djela, naročito organizovanog kriminala i terorizma - saopšteno je iz MUPa.

Veber je naglasio da će Crna Gora u SR Njemačkoj uvijek imati iskrenog partnera i podršku, naročito kada je u pitanju policijska saradnja.

Ministar i ambasador su se saglasili da je od presudnog značaja da Crna Gora u narednom periodu predano radi na unapređenju kapaciteta i ispunjavanju obaveza na putu ka EU.

Sastanku je prisustvovao i v.d. generalnog direktora Direktorata za evropske poslove, međunarodnu saradnju i programe podrške MUP-a, Sergej Mučalica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.