GI

GI "21 MAJ" : U najkraćem roku ukloniti srpske zastave, nedopustiv pokušaj ruganja crnogorskoj nezavisnosti na njen praznik

Povodom isticanja trobojnih zastava na Jadranskom putu -bulevaru u Budvi, 19. maja 2022. godine uoči proslave Dana nezavisnosti Crne Gore, GI „21 maj“, Opštinska inicijativa u Budvi, najoštrije je osudila, kako kažu, "ovaj antidržavni akt opštinskih vlasti u Budvi koji ima za cilj javno ponižavanje Budve i Crne Gore tudjim zastavama koje su simbol okupacije dijela Crne Gore".

"Ovaj antiustavni i protivzakoniti čin opštinskih vlasti Budve je najeklatantniji  primjer flagrantnog kršenja Ustava Crne Gore i Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore! Pozivamo nadležne organe države Crne Gore da neodložno zaštite državni pravni poredak i odmah i neodložno u najkraćem roku od 24 sata uklone ove zastave, ovaj simbol okupacije i procesuriraju vinovnike ovoga sramnog akta! Ovakvo ponavljanje pokušaja ruganja crnogorskoj nezavisnosti na njen praznik je apsolutno nedopustivo! Država mora u punom kapacitetu da zaštiti svoj integritet na svakom mjestu i usvakoj prilici", naveli su u saopštenju.

GI „21 maj“ Opštinska inicijativa u Budvi insistira na primjeni Ustava i zakona na svakom dijelu Crne Gore, bez obzira ko vrši komunalnu vlast i "koliko u svojoj patološkoj nakani želi da negira postojanje države Crne Gore na teritoriji ove crnogorske opštine".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.