Mekalister: Crna Gora na najboljem putu da postane 28. članica EU

Mekalister: Crna Gora na najboljem putu da postane 28. članica EU

U prethodne tri nedjelje u našoj državi pokrenuto je više procesa u borbi protiv visoke korupcije i organizovanog kriminala nego u protekle dvije decenije - saopšteno je nakon sastanka predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića sa predsjedavajućim AFET-a, Dejvidom Mekalisterom.

 Abazović je naglasio Crna Gora kao odgovoran kandidat za članstvo u Uniji dosljedno prati vanjsku i bezbjednosnu politiku EU gdje se bez izuzetka pridružujemo stavovima i odlukama EU i dajemo doprinos mirovnim misijama EU.

Regionalna saradnja, dobrosusjedski odnosi, uz evropske integracije i djelovanje u okviru NATO, su ključni prioriteti vanjske politike Crne Gore - istakao je premijer Abazović.

Predsjedavajući Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta, Dejvid Mekalister, istakao je da je Crna Gora na najboljem putu da postane 28. članica EU.

,,Crna Gora može biti uspješna priča i nada državama Zapadnog Balkana o evropskom proširenju. Moramo da podržimo države koje su na reformskom putu", naglasio je Mekalister.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.