Očekuju se rezultati DNK testa za tijelo mladića iz Dunava
Foto: Beta

Očekuju se rezultati DNK testa za tijelo mladića iz Dunava

DNK materijal potreban za identifikaciju uzet je odmah po izvlačenju tijela mladića iz Dunava u Beogradu u srijedu i rezultati bi trebalo da budu poznati danas.

DNK uzet na mjestu pronalaska tijela biće upoređen sa DNK Nenada Periša, oca Mateja Periša koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine.

Iako su se u srijedu pojavile informacije da je Periš krenuo za Beograd, N1 javlja da to nije tačno i da će on stići u Srbiju tek pošto se utvrdi itentitet pronađenog tijela.

Na Institutu za sudsku medicinu biće urađene i toksikološke analize, a na te rezultate moglo bi da se čeka nedjeljama.

U Beograd su već stigli predstavnici zagrebačke policije koji su sa srpskim kolegama razmijenili operativne podatke iz istrage.

Za Matejom Perišom se tragalo od posljednjeg dana decembra prošle godine, a poznavaoci Dunava su ispričali da je moguće da je tijelo tek sada isplivalo jer su više temperature, a u Beogradu je duvao i jak vjetar.

Oni pretpostavljaju da se tijelo zakačilo ispod Pančevačkog mosta i da zbog toga ronioci nijesu mogli da ga pronađu jer u tim uslovima mogu da pretražuju rijeku samo na dodir.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.