Krivokapić u Torinu na sjednici Komiteta ministara SE
Ranko Krivokapić

Krivokapić u Torinu na sjednici Komiteta ministara SE

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić učestvovaće na sjednici Komiteta ministara Savjeta Evrope (SE), koja se održava danas i sjutra u Torinu.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) saopštili su da na godišnjem sastanku šefova diplomatija država članica Savjeta Evrope diskutovaće o pitanjima važnim za funkcionisanje ove organizacije, kao i o glavnim geopolitičkim događajima koji utiču na njen rad.

Glavna tema ovogodišnjeg sastanka, kako se navodi, biće odgovor SE na agresiju Rusije u Ukrajini, u cilju potvrde zajedničke posvećenosti multilateralizmu i vrijednostima koje ujedinjuju države članice – miru, demokratiji, vladavini prava i zaštiti ljudskih prava.

“Učešćem na sastanku Krivokapić potvrdiće posvećenost Crne Gore temeljnim vrijednostima SE, predstaviti reformska ostvarenja naše države na putu evropskih integracija i dobrosusjedske saradnje, te prezentovati crnogorske prioritete u organizaciji”, ističu iz MVP-a.

Na marginama sastanka u Torinu, Krivokapić će imati bilateralne susrete sa liderima organizacije i ministrima vanjskih poslova zemalja članica SE.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.