Krevet ipak ne bi trebalo spremati odmah nakon buđenja
ilustracija

Krevet ipak ne bi trebalo spremati odmah nakon buđenja

Stručnjaci iz britanske kompanije "And So To Bed" koja se bavi proizvodnjom i prodajom kreveta tvrde da pravilo pospremanja kreveta ujutru ipak nije tako dobra ideja, a za razlog navode higijenu.

Godinama su životni treneri i influenseri govorili o transformacijskim prednostima pospremanja kreveta svakog jutra i kako to može učiniti da se osjećate produktivno, staloženo i organizovano.

Međutim, stručnjaci za madrace u britanskoj kompaniji And So To Bed se ne slažu. Kažu da bi najzdravija stvar zapravo mogla biti ne namjestiti krevet nakon buđenja, a sve se svodi na higijenu.

Prema "The Sleep Councilu", prosječna odrasla osoba gubi 285 ml tekućine svake noći. To znači da kad pospremate krevet svako jutro, zarobljavate svu tu vlagu i tokom dana.

U stvari, preporučuje se da nakon dobrog sna, posebno kada je temperatura viša ljeti, skinete posteljinu kako biste madracu dali priliku da diše i da vlaga ispari.

To je zato što se vlaga može zarobiti između madraca i posteljine što može uzrokovati promjenu boje i potencijalno neugodne mirise. To će takođe obezbijediti da vaš madrac duže traje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.