Erdogan: Nećemo podržati ulazak Švedske u NATO dok nam ne izruče
Redžep Tajip Erdogan

Erdogan: Nećemo podržati ulazak Švedske u NATO dok nam ne izruče "teroriste"

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da ne bi trebalo očekivati da će Ankara podržati prijem Švedske u NATO ukoliko Stokholm ne izruči Turskoj "teroriste“.

Finska i Švedska su danas zvanično zatražile prijem u NATO.

"Osjetljivi smo što se tiče zaštite naših granica od napada terorističkih organizacija", rekao je Erdogan u parlamentu.

Erdogan je izjavio da članice NATO nikada nisu pružile podršku Turskoj u borbi protiv kurdskih militantnih organizacija.

Ankara tvrdi da su Švedska i Finska pružile utočište ljudima povezanim sa kurdskim terorističkim organizacijama i pristalicama Fetulaha Gulena, kojeg turska vlada optužuje za organizaciju pokušaja vojnog puča 2016. godine.

Švedska nije prihvatila zahtjev Turske za repatrijaciju 33 osobe, navodi Rojters.

"Nećete nam vratiti teroriste, ali od nas tražite članstvo u NATO? Alijansa je bezbjednosna organizacija. Zato ne možemo podržati da toj bezbjednosnoj organizaciji bude oduzeta bezbjednost", poručio je Erdogan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.